Origami - Cibulka, Ondřej, 1976- (CPress, 2013)
Origami je světovým fenoménem, který naplno zasáhl i naší republiku. Pokud i vy chcete proniknout do úžasného světa papírových skládaček, složit si některý z tradičních modelů nebo naopak zkusit projekt některého z guru moderního origami, je tato kniha přesně pro vás. Výjimečnost této knihy netkví pouze v tom, že se jedná o původní české autorské dílo, ale je dána také tím, že je koncipována jako slabikář nebo učebnice, kdy se učební látka pomalu nabaluje. Budete tedy postupovat a pronikat do jazyku a techniky origami postupně, krok za krokem s doprovodnými nákresy a výkladem předního českého origamisty.