Proč se říká...? : Achillova pata, políbila mě múza, jablko sváru... a další antická úsloví - Kostka, Petr (Fragment, 2016)
Určitě, čas od času, zaslechnete někoho říci: kostky jsou vrženy nebo dostal jsem danajský dar. Možná přesně nevíte, co tato přirovnání znamenají a odkud se vzala. Srozumitelnou odpověď, napsanou tak, aby jí porozuměly děti, najdete v této knize. Vybrali jsme dvacet jedna nejužívanějších úsloví, která mají svůj původ v řeckých a římských dějinách, bájích a pověstech. Které činy a lidské osudy inspirují již stovky generací natolik, že stále zůstávají součástí našeho jazyka? Seznamte se s nimi a až zaslechnete někoho říkat, políbila mne múza, budete už vždycky vědět, co tím myslí