Příběhy hrdinů 20. století : paměť národa - Drda, Adam, 1971-; Háková, Jana; Kroupa, Mikuláš, 1975-; Netočný, Tomáš; Nezbeda, Ondřej, 1979-; Nosálek, Petr, 1955-; Šmíd, Michal, 1973- (Plus, 2016)
Knižní sbírka fascinujících případů obětí totalitní zvůle v Československu přináší pestrou mozaiku mapující všechno, co obyvatelé této země ve 20. století prožili: války, nacistickou a sovětskou okupaci, komunistické lágry, monstrprocesy, ale také vzepjetí proti totalitě. Pohnuté osudy, v kterých se zrcadlí jednotlivé éry našich dějin, jsou mnohdy napínavější než smyšlené thrillery. Zvláště jímavé jsou příběhy těch, kdo byli pronásledování jak mocí nacistickou, tak komunistickou