Zpátky do boje : povídky - Klay, Phil, 1983- (Pestrá řada soudobé prózy, 2016)
Jak vyjádřit hrůzu, kterou v sobě ukrývá válka, jak přetlumočit osudy, do nichž zasáhla? Stěžejním motivem povídkového souboru je bojové nasazení a válečný konflikt v Iráku. Autor dokáže i na malé ploše bravurně, bez okázalých prostředků a otřepaných frází čtenáři obnažit pocity člověka vystaveného dennodennímu tlaku válečné mašinerie. Zabij, nebo zemři, to je příkaz, který hrdinové povídek bez výjimky plní, protože jiná možnost není