Bílá hvězda - Lorentz, Iny, 1949- (Knižní klub, 2016)
Giselu a Waltra zavál osud na jejich útěku z Německa do mexické provincie Texas. Gisela čeká jejich prvního potomka a Walter se spřátelí s obávanými Komanči. Když Gisela přivede na svět syna, Walter koupí od Komančů mladou Nizhoni jako kojnou pro malého Josefa. Indiánka Nizhoni má z Waltra strach, ale s Giselou ji záhy spojí hluboké přátelství. Diktátor Santa Anna zavleče texaské osadníky do zničující války. V těžkých dobách bude Nizhoni pro rodinu pravým požehnáním