O Záhořovi, prasátku s kníry - Binar, Ivan, 1942- (Albatros, 2016)
Záhoř je jedno moc milé pruhované prasátko. Na světě to ale nemá jednoduché – nejdřív na něj málem nepřišel, pak mu narostly kníry, a ještě ho ulovil strašlivý, i když skoro bezzubý tygr, pan Sibiřský. Ale nakonec, snad protože jsou pruhovaní, se ti dva spolu spřátelí, a dokonce udělají kariéru u cirkusu. Bezzubý tygr a fousaté prasátko, jak tohle jenom dopadne?