Papírový drak - Slabý, Zdeněk Karel, 1930- (Albatros, 2016)
Příběh o papírovém drakovi, ze kterého se stal drak opravdový, měl původně vyjít v nakladatelství Albatros v roce 1968. Dlouho odpočíval v zásuvce psacího stolu. Až po dlouhých letech ho tam autor znovu našel a poslal znovu do nakladatelství. A protože se dohledaly i původní ilustrace Václava Sivka, může tato humorná pohádka po více než 45 letech konečně vyjít