Havětník - Dvořák, Jiří, 1970- (Baobab, 2015)
Vši, blechy, roztoči, čmelíci, holubi, faraoni, žravé housenky a jiný neřád, hmyz a plísně, cizopasníci a různé další nechutné potvory, které nikdo nemá rád, a přece tu jsou. Všechny mají své příběhy, některé jsou dokonce užitečné, jiné nakonec i obdivuhodné... tak proč se o nich pro děti nikdy nic nepíše?