Češi : 1977 : jak z rock'n'rollu vznikla Charta 77 - Kosatík, Pavel, 1962- (Edice České televize, 2016)
Píše se rok 1976 a před pražským soudem probíhá proces se skupinou The Plastic People of the Universe, který poutá mimořádný zájem veřejnosti. V normalizačním bezčasí se začíná cosi měnit. Rodí se myšlenka Charty 77. Marginální zákaz jedné neznámé hudební skupiny vede k velkým následkům - k procitání lidské svobody