Ondráškova abeceda - Kosková Třísková, Lenka, 1975- (Už umím číst (Mladá fronta), 2015)
Jak se má Anička učit číst, když písmena ve slabikáři poskakují? Bráška Ondrášek chce pomoci, proto si jedné noci na slabikář tajně posvítí. Stane se, co neplánoval - slabikář ho pohltí. Naštěstí se Anička přidá dřív, než Ondrášek úplně zpanikaří. Cesta z nečekaného dobrodružství vede přes svět slabik. Jenže písmenka ovládla stránky slabikáře a zpátky do slabik se jim vůbec nechce. Děti musí překonat strach i předsudky, projít tmou i vichřicí a zapojit veškerý svůj důvtip, aby se ráno znovu setkaly s tatínkem a maminkou