Matka, dcera, nebo já - Kirk, Alana (Mladá fronta, 2016)
Alana Kirková je spisovatelka a novinářka. Procestovala svět, pracovala pro charitativní organizace a sepisovala jejich příběhy. V roce 2010 utrpěla její maminka ničivou mozkovou příhodu, pouhé čtyři dny poté, kdy přišlo na svět její třetí dítě. Tehdy se jí život rázem převrátil vzhůru nohama. Brzy nato začala psát blog o zápasech ženy, která se ocitla uprostřed péče o oba konce svého života - o děti a rodiče. Sendvičová léta prožívá dodnes, našla už ale způsob, jak vzkvétat, ne jen přežívat. Narodila se a vyrůstala v Belfastu, dnes žije v Dublinu, kde pracuje jako poradkyně pro financování v neziskovém sektoru, píše a vychovává tři dcery. Sendvičová léta je upřímný, inspirativní příběh o vztahu mezi matkou a dcerou a o tom, jak jedna žena - prostřednictvím péče o osobu, na kterou se nejvíc spoléhala - nakonec našla sebe samu