Skleněný hrob : jedovatý žár vášně, zrady a korupce - Hewson, David, 1953- (Jota, 2010)
Na ostrově Muranu, který je už od třináctého století proslulý sklářskou výrobou, vypukne v jedné ze skláren požár. V jejích troskách najdou hasiči dvě těla. Případ se zdá být jednoznačný - Uriel Arcangelo zabil svou manželku, její tělo nacpal do pece a při následném požáru sám uhořel. Ať už šlo o nešťastnou náhodu nebo sebevraždu, pachatel je mrtvý. Když se však inspektor Falcone se svými detektivy Costou a Peronim pustí do zdánlivě formálního vyšetřování, zjišťují, že nic není tak prosté a všichni okolo skrývají nějaké tajemství - podivínský, izolovaně žijící klan Arcangelových, konkurenční rodina Bracciových, z níž pocházela mrtvá žena, bohatý a evidentně velice vlivný Angličan s temnou minulostí Hugo Massiter i samotné Benátky, plné nádherných památek a turistů, ale i politických intrik a korupce