Tarzan - dědictví Greystokeových - Briggs, Andy, 1972- (Paseka, 2012)
Mladí Američané Robbie a Jane se setkávají v hloubi africké džungle náhodou: Robbie na útěku z New Yorku před důsledky rodinné tragédie, Jane jako dcera šéfa skupiny dřevorubců působící bez povolení úřadů na území Konga. Když se čtrnáctiletá Jane jednoho dne náhle z tábora ztratí, Robbie se ji vydává na vlastní pěst do divočiny hledat. Je možné, že Jane unesli rwandští ozbrojenci, kteří operují na konžském území a přítomnost těžařů tolerují jen díky úplatkům? Nebo snad za dívčiným zmizením stojí neznámý a obávaný tvor, o jehož existenci si vyprávějí domorodí členové dřevorubeckého týmu? Nové převyprávění dobrodružství legendárního Tarzana z pera Andyho Briggse. Jejich ústředního hrdinu i další protagonisty citlivě a úspěšně přizpůsobuje čtenářům počátku jednadvacátého století, aniž by se zpronevěřilo výchozí situaci a půdorysu legendárního příběhu, a na britské literární scéně již autorovi vyneslo vlnu pochvalných recenzí a nadšených čtenářských ohlasů