Noe. - Aronofsky, Darren, 1969- (Mladá fronta, 2014)
Archa už je postavena, potopa začíná a Noe s rodinou se chystá odplout. Zachránit se však chce i krvelačný Akkad a jeho družina. Nastává velký boj o archu, v níž dlouho není jasné, kdo vyhraje. Nakonec jsou Akkadovi muži díky velké pomoci obrů poraženi a loď vyplouvá do neznámých vod. Aniž by to kdo tušil, má však jednoho nebezpečného černého pasažéra