Noe Kniha druhá: Vše, co se plazí po zemi - Aronofsky, Darren, 1969- (Mladá fronta, 2014)
Stavba biblické Noemovy archy se blíží ke konci a postupně do ní v párech přicházejí veškeré živočišné druhy. Včetně toho nejnebezpečnějšího, člověka. Akkad, vůdce barbarských hord, totiž vtrhne na planinu před archou se svým lidem a chce se dostat na loď, aby si zachránil život. Noe vymyslí lest, aby ho zdržel a jeho synové stihli stavbu dokončit. Střetu s Akkadovými přívrženci se ale nakonec stejně nevyhne.