Bílý vlk - Gemmell, David, 1948-2006 (Perseus, 2014)
Banelion, slavný Bílý vlk, dobojoval. Jeho a osmnáct set mužů, z nichž většina vybojovala už bitvu o Drenan, posílá král Skanda domů, do výslužby. Netuší, že tak činí v ten nejméně vhodný okamžik. Nad jeho hlavou se stahují mračna a nad starobylou Usou démoni, aby naplnili staré proroctví. Jeden král již byl zabit, druhý je právě zrazován a až zemře i ten třetí, dosud nenarozený, bude svět uvržen do chaosu hrůzovlády démonů.