Ozvěny velké písně - Gemmell, David, 1948-2006 (Perseus, 2015)
Avatáři jsou nesmrtelní a žijí si jako králové - přestože jejich říše umírá. Nesmrtelnost jim zajišťují magické krystaly, avšak jejich moc již následkem velké potopy a nečekané doby ledové slábne. Když se ale na nebi objeví dva měsíce a zemí se začnou rojit nelítostná vojska Krystalové královny, přinášející zmar a děs, Avatáři se v zájmu záchrany svého světa spojí s vlastními poddanými. Zatímco městům hrozí bezprostřední zničení, objevují se tři hrdinové