Příběhy víly Březinky - Vydrová, Lenka, 1984- (Kazda, 2016)
Knížka je pohádkovým vyprávěním o lesní víle, která se stane součástí lidské rodiny. S Aničkou, Lukášem a jejich rodiči zažívá víla Březinka různé příhody a vypráví jim o životě zvířat, stromů a lesních bytostí. Občas použije i nějaké to kouzlo, ale většinou si vystačí s bystrým úsudkem a láskyplným přístupem ke všemu živému. Pomůže z nesnází nejen členům své nové rodiny, ale třeba také klisně, která přivádí na svět hříbě. Nastanou však i chvíle, kdy se do potíží dostane ona sama - a tu se ukáže charakter jejích nových přátel. Kniha je chvílemi napínavým, poučným, ale především laskavým počtením pro mladé čtenáře s otevřenou myslí