Rakytník : zázračná rostlina, oranžový poklad... - Bajer, Jiří, 1940- (Mladá fronta, 2014)
Rakytník je plodina, která vyvolává stále větší zájem. Za necelých 70 let se rakytník stal rostlinou světového významu. Oceňován je vysoký obsah vitaminů v plodech a oleje s léčivými vlastnostmi. Vědci objevují možnosti stále širšího využití a dále zkoumají bohatou paletu biologicky účinných látek. Rakytník, to je světový trend pro zdraví. Kniha seznamuje s léčivými vlastnostmi a pozitivy této rostliny, radí, jak pěstovat a také jak plody a další části rakytníku prakticky využívat - najdete zde recepty na šťávy, džemy, saláty, čaje, ale také masti, dokonce víno apod.