Jinde - Černá, Olga, 1964- (Meta, 2016)
Sedm povídek, sedmi současných českých autorů o lidech na cestách, cizincích bez domova, lidech kteří utíkají, lidech, kteří ztratili minulost a hledají novou budoucnost, jsou ztraceni v jazyce, na periferii, ve velkoměstě nebo v čase, pro starší děti, dospívající i dospělé. Knihu jsme vydali se společností Meta, které se zabývá integrací mladých cizinců do České společnosti a doufáme, že by mohla sloužit m.j. jako odrazový můstek pro debatu učitelů literatury, občanské výchovy nebo historie o tom, co to znamená stát se cizincem v nové zemi