Tak to je, tak to bude - Bolton, S. J. (Domino, 2016)
14. února jsou na písečném břehu Temže pod Tower Bridge nalezena mrtvá těla desetiletých dvojčat Jasona a Joshua Barlowových. O dva dny později vyplaví řeka u Deptford Creeku Taylora Kinga, který byl už od prosince pohřešován. V průběhu dvou měsíců se jedná už o pátou oběť z oblasti jižního Londýna. Chlapci nebyli sexuálně zneužiti ani mučeni a zemřeli následkem nadměrné ztráty krve po přetnutí krční tepny. Lewishamský zvláštní vyšetřovací tým pod vedením inspektorky Dany Tullochové zpočátku nemá žádnou stopu, ale po televizním rozhovoru s klinickým psychologem vážně zvažuje teorii, že pachatelem by mohl být člověk trpící Renfieldovým syndromem. Do náročného pátrání je vtažena i mladá policistka Lacey Flintová, která se dosud úplně nevzpamatovala z lednového případu v Cambridge, kde byla nasazena jako volavka a málem se stala jednou z obětí.