Knížata, králové, prezidenti : přehledný průvodce - Bauer, Jan, 1945- (MOBA, 2015)
Rozsáhlý, poutavý životopisný přehled všech panovníků a nejvyšších představitelů českých zemí – začíná prvním známým moravským knížetem Mojmírem I. a končí současným českým prezidentem Milošem Zemanem. Autor se neomezuje jen na strohý výčet faktů, ale jednotlivé postavy přibližuje citacemi jejich výroků, hodnoceními kronikářů a historiků i lehce bulvárními podrobnostmi z jejich soukromí. Jestlipak třeba víte, že český král Václav IV. měl nemanželskou dceru? A to přitom s žádnou ze svých dvou manželek nezanechal potomka. T. G. Masaryk zase na stará kolena zamýšlel spolu s o mnoho let mladší spisovatelkou napsat román