Desátý svědek - Rosen, Leonard J., 1954- (Galatea, 2014)
Z minulosti lze vylovit stejně tak bolest, jako i vzácný poklad. Přelom jara a léta 1978. Strojní inženýr Henri Poincaré tvrdě pracoval na přípravách k vylovení a záchraně lodního vraku údajně plného zlata, který ztroskotal u nizozemského pobřeží. Seznamuje se se sourozenci Krausovými, kteří zdědili rodinný podnik, jež v minulosti vyráběl ocel pro Třetí říši. Čím víc se rozvíjí Henriho vztah k Lauře Krausové, tím víc musí on sám bojovat se svým svědomím.