Princezna Veronská : nevěsta knížete Boleslava - Ciprová, Oldřiška, 1979- (Alpress, 2012)
Biagota je zaslíbena knížeti Václavovi, který si pro ni přijede do Verony i s družinou. Vinou mocenských zájmů však z chystaného sňatku sejde, a tak je provdána za Václavova bratra Boleslava. Až v jeho sídle si princezna uvědomí, jak těžké bude probít se skrz masku lhostejnosti a tvrdou slupku bojovníka k jeho srdci.