Nebezpečná maškaráda - Cartland, Barbara, 1901-2000 (Baronet, 2014)
Ola McNewtonová, dcera náčelníka klanu, žije poklidný život po boku svého otce v zapadlé skotské vísce, odkud nikdy nevytáhla paty. Proto se nesmírně těší na výlet do Londýna, kde mají spolu s otcem vzdát hold královně Viktorii na oslavě připomínající, že je královnou již padesát let. Když Olin otec nečekaně zemře, dívka se rozhodne plány neměnit a do Londýna dorazí pouze se svou komornou. Aby si svou první cestu opravdu užila, rozhodne se předstírat, že je balkánskou princeznou. Díky této maškarádě pronikne až do Buckinghamského paláce, kde se jí ujme pohledný vévoda z Camborne. Ola se do okouzlujícího vévody zamiluje - a vytuší, že mu také není lhostejná. Jak by mu teď ovšem mohla prozradit, že lhala o svém původu? Ola ovšem netuší, že si nebezpečně zahrává, a to, co jí zprvu připadalo jako povedený vtip, se jí málem stane osudným. V příběhu plném politických intrik, přetvářky, naděje a zklamání bude muset Ola poznat, co je to pravá láska. Dokáže svému vévodovi ještě někdy důvěřovat? Nakladatelská anotace.