Cesta kolem světa za 80 dní - Verne, Jules, 1828-1905 (Světová četba pro školáky. Růžová řada, 2015)
Světová četba pro školáky je edice bohatě ilustrovaných, citlivě převyprávěných a zkrácených děl světové literatury. Roku 1872 se začal vydávat román na pokračování a ihned zaznamenal velký úspěch. Líčí cestu kolem světa vlakem a lodí, přičemž vlak byl velkým vynálezem této epochy