Doktore, tak na zdraví! - Taylor, Patrick, 1941- (Leda ;, 2014)
Fingal Flahertie O'Reilly - svérázný vtipný, někdy bručivý, ale vždy obětavý doktor - dál dojímá a rozesmává milovníky rozverných příhod z malebného irského městečka Ballybucklebo. Po nedávné svatbě se svou studentskou láskou Kitty by se nejraději oddal rodinnému životu, jenže kolem se pořád něco děje: jednou je tu úraz po pádu z koně, jindy podezřelý srdeční záchvat, milostné vzplanutí hospodyně Kinky, předsudky místních proti mladé lékařce Jenny nebo dokonce podvodné machinace při chrtích závodech. Doktor Fingal se musí s potížemi svých pacientů prát stejně, jako když před třiceti lety začínal v ambulanci pro nemajetné v Dublinu. Obětavostí i mladickým nadšením si získal uznání místních obyvatel, ovšem někteří z nich pak od něj očekávali příliš mnoho...