Záhadné policejní případy - Borovička, V. P. 1920-2004 (Baronet, 2011)
Do této knihy autor shromáždil skutečné kriminální příběhy, odehrávající se na různých místech a v různých dobách, které však spojuje fakt, že zůstaly tak či onak nedořešené. Policejní vyšetřování bylo sice uzavřeno a soud vynesl odsuzující, či naopak osvobozující rozsudek, ale pochyby zůstaly nerozptýleny. A nejednalo se o žádné vesnické banality, ale o skandály či ututlané skandály první velikosti. Ať už se jedná o záhadné vraždy z prostředí papežského stolce, velkého byznysu či vrcholné politiky, každý z příběhů je díky autorovým celoživotním zkušenostem a jeho unikátnímu archivu dokonale zpracovanou detektivkou.