Dítě proroctví - Flewelling, Lynn, 1958- (Fantom Print, 2004)
Tři staletí chránily královny - válečnice Skalu. Staré proroctví říkalo, že dokud bude Skale vládnout královna, bude země v bezpečí. Ale král Erius se nechal korunovat na úkor nevlastní sestry a staré proroctví pošlapal. Teď mor a sucho kráčí zemí a potyčky s nepřátelským Plenimarem ji ještě více oslabují. Narodit se ženou královské krve znamená podpis rozsudku smrti, protože král všemi prostředky chrání trůn pro svého dědice. Ví, že největší nebezpečí hrozí z vlastní rodové linie a od Illiorových věrných, kteří šíří slova proroctví mezi pochybující lid.