Virgiňan : jezdec z plání - Wister, Owen, 1860-1938 (Legendy Divokého západu, 2011)
Příběh kovboje se odehrává na sklonku devatenáctého století, kdy téměř nedotčená příroda amerického Západu bývala ještě územím opravdových mužů a kde nebylo místo pro zbabělost. Autor na základě vlastních zkušeností vytvořil příběh odvážného muže, který jedná podle svých zásad, čestně a spravedlivě, drží dané slovo, ale zároveň se svým rozhledem vymyká obvyklým představám o nevzdělaných honácích dobytka. V knize nechybí dobrodružství, romantika dávných časů a v neposlední řadě smysl pro humor