Kamenní strážci - Palmer, Alec, 1986- (Klokan (Alpress), 2016)
Posvátné jezero Titicaca se rozlije, tisíce lidí zahynou. Členové vyšetřovacího týmu Jennifer Donovanová a Denis Scott zjistí, že pod hladinou je cosi neobvyklého. Stopy vedou až na tajemný Velikonoční ostrov. Zde se skrývá dávné tajemství, které je tak mocné, že může obrátit naruby celou historii lidstva. A mnozí, aby je získali, se nezastaví před ničím...