Sázka na mizeru - Veselá, Viktorie, 1967- (Klokan (Alpress), 2016)
Vdaná Elvíra v utajeném vztahu s prostopášným Medardem zahoří vášní, o níž vždy jen snila. Postupně ztrácí hlavu, nevidí, neslyší, neuvažuje. Záludný milenec obratně využívá jejícho nízkého sebevědomí pro své potěšení a připraví ji o peníze, o čest a téměř i o rozum. Jak to půjde dál? A co se stane, když její ctnostný manžel Jaroušek začně tušit pravý důvod studených večeří?