Aloha molokai : Havajské ostrovy nevšedním pohledem - Nazarov, Petr (Petr Nazarov, 2016)
Chcete vědět, kde jsou nejlépe slyšet plesknutí velrybích ploutví o hladinu oceánu? Chcete poznat duchovní význam havajského pozdravu ALOHA, pocítit vůni gardénií při tanci hula hula anebo stát bosí pod palmami ve vyhřátém písku a pozorovat západ slunce? Pak si přečtěte knihu cestovatele Petra Nazarova "Aloha Molokai", která je v pořadí jeho již druhou cestopisnou knihou. Tentokrát autor zachycuje dvanáct měsíců toulek po šesti havajských ostrovech se zvláštním zaměřením na ostrov opředený mystickými pověstmi a magickou atmosférou a často nazývaný jako "Přátelský ostrov" nebo "Ostrov kouzelníků" - ostrov Molokai