Filmové komedie - Smoljak, Ladislav, 1931-2010 (Cosmopolis, 2016)
Knížka zachycuje literární předobrazy budoucích filmů, ale rychle plynoucí čas zavinil, že už jsou to vlastně předobrazy filmů pro pamětníky. Jáchyme, hoď ho do stroje! je první pokus autorské dvojice o průnik do kinematografie. Průnik se povedl, a tak jsme přidali Marečku, podejte mi pero! a Na samotě u lesa. Najdete tu také titul Vrchní, prchni!