Strana štěstí, aneb, První parlamentní defenestrace - Vondruška, Vlastimil, 1955- (MOBA, 2016)
S laskavým a humorným nadhledem vypráví o nové politické straně, která přijde s převratným nápadem - obsazovat místa v parlamentu po vítězných volbách losováním. Losy Strany štěstí se neuvěřitelně dobře prodávají a každý, kdo si los koupí, doufá, že štěstí padne i na něj. Strana volby skutečně s drtivou převahou vyhraje a vylosovaní šťatlivci začnou řídit chod této země. Vtipné situace, dovedené často až k absurdní nadsázce, vzdáleně připomínají známé Zvonokosy.