Digitální pevnost - Brown, Dan, 1964- (Argo, 2009)
"Digitální" thriller od autora bestselleru Šifra mistra Leonarda. Jeho děj se točí kolem složitého počítačového kódu. Ve chvíli, kdy se dosud neomylný dešifrovací počítač v NSA (Úřad pro národní bezpečnost) setká se záhadným kódem, který nedokáže rozluštit, úřad povolá k řešení svoji nejlepší dešifrantku Susan Fletcherovou, půvabnou a inteligentní matematičku. To, co Fletcherová zjistí, vyvolá šok ve všech sférách moci. NSA se náhle stává rukojmím a není držena v šachu děly či bombami, nýbrž nevídaně složitým kódem. Ten, kdyby se dostal do oběhu, dokázal by ochromit veškerou zpravodajskou činnost USA. Fletcherová se postupně zaplétá do stále houstnoucí spleti tajemství a lží, ale přesto se snaží bojovat za záchranu instituce, v jejíž smysl pořád věří. Zrazována ze všech stran zjišťuje, že nakonec nebude bojovat jen za svou vlast, ale také o svůj holý život a nakonec i o život muže, kterého v hloubi duše miluje