Příběh vody : jak Honzík zjistil, odkud se dostane čistá voda do kohoutku - Gančarčíková, Kateřina (Edika, 2016)
Kniha pro nejmladší čtenáře, která jednoduše a srozumitelně zodpoví jejich nejčastější dotazy týkající se vody: Kde se v přírodě bere voda? Na co člověk i zvířata potřebují vodu? Co se nesmí vylévat do odpadní vody? Může voda pohánět stroje? Prvňák Honzík prožívá na prázdninách u babičky a dědečka četná dobrodružství. Honzíka zajímá spousta věcí, ale v létě rozhodně neodolá velmi přitažlivému živlu, jakým je voda. Prarodiče jsou připraveni ho vlídně provázet po cestách za poznáváním okolí