Provedu! - Martin X (Cosmopolis, 2016)
O samotném atentátu na zastupujícího říšského protektora a šéfa RSHA Reinharda Heydricha již bylo napsáno snad vše, co napsáno být mohlo. Událostem, době a osudům, které samotné akci předcházely, se však již tolik lidí nevěnovalo. Kniha Provedu! přináší románové zpracování skutečných událostí, motivů a celkové nálady doby konce třicátých a čtyřicátých let, které vyvrcholily operací Anthropoid a atentátem na říšského protektora Heydricha. Příběh je založen na skutečných událostech. Autor nastudoval archivní prameny a získal přístup k velkému množství faktů, na jejichž základě zrekonstruoval několik dějových linií, jež mají vysvětlit zásadní milníky v novodobých dějinách našeho národa, které se v několika místech protínají a vrcholí smrtí Reinharda Heydricha