Faraonův následník - Cubeca, Karel, 1960- (Klokan (Alpress), 2016)
Starověký Egypt devastuje epidemie žluté nemoci. Faraon Ahu přišel nejen o celou svoji rodinu, ale i o příznivce. Jeho nevlastní syn Ram využije příležitosti a pokusí se uchvátit egyptský trůn. Stařičký faraon unikne smrti a prchá na jih země. Ram se snaží Ahua vypátrat. Zatím netuší, že Ahu má dobře promyšlený plán..