Pohanský král - Marshall, Edison, 1894-1967 (Klokan (Alpress), 2016)
V Británii necelých sto let po odchodu Římanů nenastala tolik vytoužená svoboda, různé kmeny totiž spolu stále soupeří a u moci se drží bezohledný tyran Vortigern. Nenáviděný panovník posiluje v zemi moc jen tím, že štve své nepřátele navzájem proti sobě. Nikdo kromě Artuše nemá dost kuráže, aby se mu vzepřel