Štěňátko a Terezka - Grezlová, Otilie K. (Klokan (Alpress), 2016)
Roztomilé štěňátko si pořídila rodina s dvěma holčičkami. Vozily ho v kočárku, oblékaly, jenže štěně chtělo i spát. A když ho nečekaně probudily, leklo se a jednu poškrábalo. Bylo zle: pejsek dostal krabici a brzy skončil v trávě pod keřem, kde to vůbec neznal. Bál se a naříkal. A zatím Terezka, holčička, co si zlomila nohu, si říká: „Kdybych aspoň měla nějaké zvířátko...“