Dlouhý sprint s ozvěnou - Žamboch, Miroslav, 1972- (Trifid (Triton), 2009)
Dvě povídky z Vegašského cyklu. Mág vládnoucí městu Vegaš ve skutečnosti panuje celému světu. Takové místo může zastávat jen nejsilnější z nejsilnějších. Podle starého práva je třicet dní před korunovací nástupce magického trůnu vyhlášen volný lov. Kdo následníka zabije, má sám šanci nastoupit na jeho místo. Tekuard je druhorozený syn vládnoucího rodu čarodějů. Nemá magii rád, nemá k ní vlohy, nemá rád společnost, v níž se kouzlem zabíjí mnohem snadněji než ocelí nebo jedem. Měsíc před korunovací jeho starší bratr nešťastnou náhodou umírá a Tekuard musí uprchnout. Na útěku však zjišťuje, že náhoda nebyla náhodou a celý svět se může ocitnout na prahu války megačarodějů. A po Dlouhém sprintu přichází Ozvěna věcí příštích...