Ferda Mravenec - Sekora, Ondřej, 1899-1967 (Knižní klub, 2014)
Šikovného mravence, který si poradí s prácemi všeho druhu, zapřáhne do kočáru protivného pana Hlemýždě, ochočí si divokého zeleného koníka, uspořádá hostinu pro obrovskou rodinu malých ploštiček, nešťastně se zamiluje a nakonec jen taktak unikne nespravedlivému výprasku, nemusíme skutečně nikomu představovat. Ani popletu Pytlíka, proradnou krasavici Berušku a další postavy z příběhu, který zná každé české dítě.