Kejklířova žena - Vandenberg, Philipp, 1941- (Knižní klub, 2013)
Na počátku 16. století prchá z jistého mohanského kláštera novicka Magdalena, krátce před složením řeholního slibu. Na svém útěku najde azyl v kejklířské skupině Velkého Rudolfa, zázračného provazolezce a akrobata. Život slavného kejklíře ale skončí tragicky při pokusu o výstup na dóm v Mohuči a Magdalena, které podmanivý Rudolfo učaroval, se rozhodne zjistit o jeho smrti pravdu. Lano se při výstupu z neznámých důvodů přetrhlo a to způsobuje podezření, že mohlo jít o vražedný úklad. Magdalena ví, že Rudolfo byl členem okultního spolku Devíti neviditelných, jehož kodex spojením s ní porušil, a při hledání pravdy o jeho smrti na tuto společnost narazí. Spolek má dlouhé prsty a střeží dávné tajemství, které bude třeba rozluštit...