Gorilla : fairy tales - Bobek, Miroslav, 1967- (Radioservis, 2009)
Příběhy původně určené českým dětem a publikované v knihách "Moja a páv" a "Moja, Tatu a tiplíci" byly přepracovány a upraveny pro děti ve střední Africe a přeloženy do angličtiny a francouzštiny. Knihy se snaží přiblížit africkým dětem, jak úžasná zvířata gorily jsou a jaké bohatství skrývají tropické deštné pralesy. Knížka gorilích příběhů vznikla jako součást projektu Odhalení, realizovaného Českým rozhlasem. Pohádkové vyprávění z gorilího života provází celostránkové fotografie goril i jejich dalších přátel z pražské zoo