Žirafa na pondělí : ze zápisníku ředitele zoo - Bobek, Miroslav, 1967- (Radioservis ve spolupráci se Zoo Praha a Českým rozhlasem, 2014)
Neobyčejná setkání se zvířaty i s lidmi, všední i výjimečné dění v zoo, výpravy do vzdálených zemí i nové pohledy na známá místa – to všechno obsahuje další výbor sloupků ředitele pražské zoo. Vydáte se do Mongolska a Kamerunu, stejně jako do zázemí a dokonce i podzemí zoologické zahrady. A dotknete se osudů lidí, kteří své životy spojili s poznáváním zvířat a s budováním naší nejvýznamnější zoo.