Urinoterapie a nemoci - Partyková, Vilma, 1937- (Impuls, 2011)
Kniha Urinoterapie a nemoci se stala rádcem a srozumitelnou pomůckou nemocným i zdravým, kteří mají zájem zbavit se nejrůznějších nemocí a předcházet jim vlastním přičiněním a bez medikamentů. Protože kniha nebyla již delší dobu v knihkupectvích k dostání, zatímco zájem o urinoterapii stále roste, vychází na jaře 2008 nové vydání. Autorka na základě svých rozsáhlých zkušeností v knize podrobně vysvětluje urinoterapeutické metody prevence a boje s nemocemi. Uvádí léčebné postupy pro zbavení se letitých nánosů ve střevech, cévách a lymfatických cestách, ledvinových a žlučových kamenů, léčení běžných infekcí, alergií, drobných poranění, bolestí kosterního aparátu, žaludečně-střevních potíží, i doporučení při zákeřných nemocech dětí a dospělých. Přináší také mnoho poznatků o výzkumu vlastností, složek a účinků uriny z prací lékařů, farmaceutů, biologů ve výzkumných ústavech, univerzitách a klinikách. Ve světě kolem nás je urinoterapie běžnou záležitostí, dostala se na vědecké stoly a do výuky budoucích lékařů