Zdraví v ohrožení : hořká pravda o sladkém cukru - Jonáš, Josef, 1945- (Eminent, 2013)
Kniha ukazuje, že rafinovaný cukr je viníkem celé řady problémů, od akné, zubního kazu, cukrovky, ztučnění jater, infarktu myokardu, gynekologických potíží a osteoporózy, až po nádorová onemocnění a mozková poškození, včetně chronického nedostatku vitaminů a důležitých minerálů. Vedle varování nabízí především řešení, jak se zbavit cukerné závislosti a jak lze průmyslový cukr v jídelníčku nahradit.