Dobrodružství pavouka Čendy - Čech, Pavel, 1968- (Petrkov, 2014)
Čenda nikdy nevystrčil ani jednu ze svých osmi malých pat ze starého domu. Sedává na okně, dívá se ke vzdálenému lesu a sní o dobrodružstvích, o kterých čte ve starých knihách nebo o nichž mu vypráví kukačka z hodin. Jeden však nikdy neví...