Hilda a ptačí slavnost ; Hilda a černý pes - Pearson, Luke, 1987- (Paseka, 2016)
Po fenomenálním úspěchu první knížky se modrovlasá rozumbrada vrací ve dvou nových dobrodružstvích!Přestože se s maminkou přestěhovala do uspěchaného města Trolberg a kouzelnou zalesněnou krajinu nechala daleko za sebou, brzy zjistí, že ani v jejím novém domově není nouze o překvapení a magické bytosti. I když se ve městě ze začátku nudí, a dokonce se v něm ztratí, naštěstí kolem sebe má staré i nové kamarády – věrného Větvíka, tajemného zraněného havrana či nezbedné domácí skřítky.Díky své zvídavé povaze a dobrému srdci odhalí, kam mizí ztracené věci i jak se žije světě, kde jsou fyzikální zákony tak trochu postavené na hlavu. Zkrátka i Trolberg může být fantastické místo, v němž straší přízrak obrovského psa a kde se každoročně koná záhadná Ptačí slavnost